az alapítványról

Az Alapítvány elnökének szavai:

Egy alapítvány, melynek célja, hogy kedvet ébresszen a cselekvéshez, a szolidaritáshoz.

Vianney Mulliez, az Auchan Holding Felügyelőbizottságának elnöke, és az Auchan Ifjúságért Alapítvány elnöke.

Az Auchannál magunkénak vallott értékek sorában központi szerepet tölt be a szolidaritás. Vállalatunkat családi modell szerint építettük fel, melyben kiemelten értékesnek tekintjük a kölcsönös segítségnyújtást és a hosszú távra szóló, kölcsönös bizalmat.

oktatás

Az Alapítvány által támogatott területek között kiemelt jelentőséggel bír az oktatás. Ebben a tárgykörben már számos, egymástól nagyban eltérő projektet támogattunk, melyek célja az iskolai támogatás révén a hátrányos helyzetű kerületekben elősegíteni az esélyegyenlőség megvalósulását ; a társadalmi és a családi integrációnak köszönhetően ismét összekapcsolni a fiatalokat a körülöttük élőkkel ; figyelmüket pedig felkelteni környezetük értékei és kulturális örökségük gazdagsága irányában.

egészséges életmód

Az általunk támogatott projektek közül számos projekt foglalkozik az egészség témájával. Ide tartoznak többek között a megelőzés, az ellátás, a kísérés, az animálás, a nevelés, a művészeti nyitottság témáival foglalkozó projektek, melyek közös célja, hogy jobbá tegyük a fiatalok és családjaik életét.

társadalmi beilleszkedés

A Le Havre-i Auchan áruház és a helyi, városi szereplők között létrejött együttműködés a beilleszkedést kívánta elősegíteni. A fiatalok társadalmi beilleszkedése volt tehát az az ügy, amely elsőként váltotta ki Alapítványunk elköteleződését, és amely 20 év elteltével ha lehet még aktuálisabb, mint valaha. Ezért az Auchan áruházak továbbra is sok olyan projektet támogatnak, melyek segítenek közelebb hozni a munka világát a sokszor nehézségekkel küzdő fiatal felnőttekhez, és amelyek képzésekkel segítik elő teljes körű, hosszú távra szóló beilleszkedésüket.